Mishandelingen bij Vrankrijk: OM eist 6 jr tegen krakers

Amsterdam, 2 okt. - Justitie heeft gisteren in Amsterdam celstraffen van zes jaar geëist tegen de krakers Jacob G. (25) en Carlo L. (49). Ze zouden in 2008 betrokken zijn geweest bij de ernstige mishandeling van twee bezoekers van kraakcafé Vrankrijk. Volgens het OM hebben de verdachten twee cafébezoekers meerdere keren geslagen met een steigerpijp en zijn ze schuldig aan poging tot moord. Een bezoeker hield een schedelbasisfractuur en een gehoorbeschadiging over en kan niet meer lopen. Het tweede slachtoffer had lichtere verwondingen. Een derde man die bij het incident betrokken zou zijn geweest, Jeroen D. (39), hoorde een werkstraf van 80 uur tegen zich eisen. Hij wordt verdacht van zware mishandeling. Op 15 oktober volgt uitspraak.