Ieren stemmen over EU-verdrag

Ieren stemmen over EU-verdrag Clara, 2 okt. Vandaag houden de Ieren voor de tweede keer een referendum over het Verdrag van Lissabon, dat het bestuur van de EU beter moet regelen. In een wedkantoor in Clara kan gegokt worden op de uitslag. De kans dat de Ieren opnieuw tegen stemmen, wordt klein geacht: wie gokt op een ‘nee’ ontvangt 8 euro winst voor iedere euro inleg die hij inlegt. De ‘ja’-gokker verdient een euro voor iedere 25 euro die hij heeft ingelegd. De uitslag wordt pas morgen rond het middaguur verwacht. Foto AFP Connell Yallop, of Lucan Racing bookmakers, offers betting odds on the Lisbon Treaty referendum, in Clara, Ireland, on October 1, 2009. Irish voters were preparing Thursday to cast their ballots in a crunch second EU referendum, which Europe's leaders hope will overturn last year's No vote and avoid plunging the bloc into chaos. In a last-ditch push for support, Prime Minister Brian Cowen pleaded with voters to back the European Union's Lisbon Treaty in Friday's ballot. AFP PHOTO/Peter Muhly AFP