Gigante

scene uit de film Gigante (2009) FOTO: Filmmuseum Gigante In: 5 bioscopen Gigante, de debuutfilm van de Argentijnse regisseur Adrian Biniez, gaat over de grote, verlegen Jara. Hij heeft een baan als beveiliger in een supermarkt in Montevideo; daar zit hij in elke avond moederziel alleen achter de camera’s en moet het personeel in de gaten houden. Dan ontdekt hij een nieuwe schoonmaakster door het oog van de camera’s, Julia, en hij ontwikkelt een ware obsessie voor haar. Biniez speelt op een slimme en verrassende manier met het filmcliché, dat een introverte man vermoedelijk niet veel goeds in de zin heeft. Regie: Adrian Biniez. Filmmuseum

In: 5 bioscopen

Gigante, de debuutfilm van de Argentijnse regisseur Adrian Biniez, gaat over de grote, verlegen Jara. Hij heeft een baan als beveiliger in een supermarkt in Montevideo; daar zit hij in elke avond moederziel alleen achter de camera’s en moet het personeel in de gaten houden. Dan ontdekt hij een nieuwe schoonmaakster door het oog van de camera’s, Julia, en hij ontwikkelt een ware obsessie voor haar. Biniez speelt op een slimme en verrassende manier met het filmcliché, dat een introverte man vermoedelijk niet veel goeds in de zin heeft. Regie: Adrian Biniez.