Frankrijk

Frankrijk Giverny De Amerikaanse abstract expressionistische schilder Joan Mitchell (1926-1992) wordt vaak beschouwd als het ‘kind’ van Monet. Haar atelier in Vétheuil, enkele kilometers van dat van de impressionist in Giverny, hun waarneming van de natuur en hun belangstelling voor kleur en licht zijn daar ongetwijfeld de reden voor. De expositie in het Musée des impressionnismes in Giverny met dertig monumentale, krachtige, lyrische, lumineuze doeken geeft een unieke gelegenheid voor een vergelijking. T/m 31 okt in het Musée des impressionnismes, www.mdig.fr

Giverny

De Amerikaanse abstract expressionistische schilder Joan Mitchell (1926-1992) wordt vaak beschouwd als het ‘kind’ van Monet. Haar atelier in Vétheuil, enkele kilometers van dat van de impressionist in Giverny, hun waarneming van de natuur en hun belangstelling voor kleur en licht zijn daar ongetwijfeld de reden voor. De expositie in het Musée des impressionnismes in Giverny met dertig monumentale, krachtige, lyrische, lumineuze doeken geeft een unieke gelegenheid voor een vergelijking.

T/m 31 okt in het Musée des impressionnismes, www.mdig.fr