Film van de dag

(Stephen Daldry, 2000, GB/F) Jamie Bell speelt een jongetje dat balletdanser wil worden in Billy Elliot. scene uit de film Billy Elliot (2000) FOTO: Universal Pictures Jamie Bell Universal Pictures

Billy Elliot. Ook in ons land succesvol regiedebuut is goed gemaakt amusement met een sentimentele boodschap over een 12-jarig jochie uit Noord-Engeland dat ten tijde van de mijnstakingen van 1984 balletdanser wil worden. Het contrast tussen zijn explosieve talent tot bewegen en de grauwe werkelijkheid van een troosteloos mijnstadje wordt breed uitgemeten. Natuurlijk mag zijn vader niet weten dat Billy zijn bokshandschoenen verwisseld heeft voor spitzen, en als hij het eenmaal ontdekt wordt hij eerst furieus, om later zijn zoon volledig te ondersteunen. (Stephen Daldry, 2000, GB/F), RTL8, 20.30-22.35u.André Waardenburg

    • André Waardenburg