Een schoon vergezicht

Een schoon vergezicht Amsterdam Onlangs zijn de behangselschilderingen van Jurriaan Andriessen (1742-1819) uit de collectie van museum van Loon gerestaureerd. In de achttiende eeuw waren behangselschilderingen een trend in het Nederlands interieur; vooral landschappen op kamervullende voorstellingen waardoor men zich ‘binnen buiten kon wanen’. Op de eerste solo expositie Een schoon vergezicht is ook veel nog niet eerder getoond werk van onder andere het Rijksmuseum, het Stadsarchief Amsterdam en het Koninklijk Huisarchief te zien. T/m 4 jan, Keizersgracht 672. Wo-ma 11-17u

Amsterdam

Onlangs zijn de behangselschilderingen van Jurriaan Andriessen (1742-1819) uit de collectie van museum van Loon gerestaureerd. In de achttiende eeuw waren behangselschilderingen een trend in het Nederlands interieur; vooral landschappen op kamervullende voorstellingen waardoor men zich ‘binnen buiten kon wanen’. Op de eerste solo expositie Een schoon vergezicht is ook veel nog niet eerder getoond werk van onder andere het Rijksmuseum, het Stadsarchief Amsterdam en het Koninklijk Huisarchief te zien. T/m 4 jan, Keizersgracht 672. Wo-ma 11-17u