Diversen - En Verder

Oud-Zuilen

Slot Zuylen organiseert zondag 4 oktober haar jaarlijkse Fruitdag in de eeuwenoude kasteeltuin en het museum. Met de verkoop van ambachtelijke producten als jams, vruchtensappen, fruitgebak, honing, rozenbottels, chutneys, etc. en andere fruitgerelateerde producten. Verder zijn er andere producten zoals boerenkaas, bloembollen en kweekpakketten voor paddenstoelen, cadeauartikelen en gereedschappen. 4 okt 11-17u. Entree volw € 4. T/m 15 jr € 1. Bewaakt parkeren € 2. Vrienden Slot Zuylen 50 procent korting. Tournooiveld 1. Inl 030-244 0255 of www.slotzuylen.nl Inl www.slotzuylen.nl.

Meeden

Het poëziefestival Dichter bij Foltz op het terrein van Tuingoed Foltz in het Groningse Meeden is zondag 4 oktober van 13 tot 17u. Zo’n 50 dichters, zowel bekende namen als aankomend talent zullen hier hun opwachting maken. Er wordt ook gedicht in het Duits en in streektalen. Entree gratis.

Vanaf station Scheemda rijdt een gratis pendelbus die aansluit op de treinen die rondom 13 en 14u aankomen. Adres Hereweg 1. Inl www.stichtingtehooientegras.nl

Den Haag

Op zaterdag 3 en zondag 4 oktober is de Eerste Kunstroute Statenkwartier. Aan dit evenement nemen 43 beeldend kunstenaars deel, verdeeld over ruim 30 locaties. Het publiek is welkom van 12-17u. Inl www.kunstenaarsinhetstatenkwartier.nl

Gelderland

Als aanvulling op het festival Made in Arnhem Invites zijn vijf fietsroutes door de provincie Gelderland uitgestippeld langs ateliers in en rondom dorpen en steden. Neem een kijkje achter de schermen van de kunst en geniet van het Gelderse landschap.

In het weekend van 3 en 4 oktober kunnen alle routes worden gefietst. Kunstroute Land van Maas en Waal, Nijmegen Stad, Nijmegen Villa, Kunstroute Zuid-Gelderland en tot slot Kunstroute Wageningen. Routes downloaden van www.madeinarnhem.nl en www.lekkerfietsen.nl Ook zijn ze te koop bij de VVV en in de museumwinkel van het Museum voor Moderne Kunst Arnhem €1,50.

Utrecht

Op zondag 4 oktober om 15u is er een Architectuurwandeling bij de Maliebaan en omgeving. Utrecht bezat in de Gouden Eeuw een heuse Maliebaan. En nog steeds is de baan een statige dame. Wat is er tegenwoordig te vinden achter de Jugendstil, neoklassieke, supermoderne gevels? Petra Vossestein gidst langs architectuur en landschappelijke schoonheid in dit karakteristieke deel van de stad. Start Maliebrug t.o. Spoorwegmuseum. Kosten: € 7,50 p.p. (Duur: 1 ½ uur. Res via tours@aorta.nu of aan de balie.

Rotterdam

Op woensdag 7 oktober begint om 10u een rondleiding door de Heemtuin in het Kralingse Bos. Start: Parkeerterrein Lange Pad, vanaf de Plaslaan over het sluisje, aan het einde van de rijweg.

Deelname € 3,50 p.p. Res bij Gilde Rotterdam 010-436 28 44.

Enschede

Wie denkt een bijzonder object uit de 20ste eeuw te bezitten en meer wil weten over stijlperiode, ontwerper en waarde kan zondag 4 oktober van 11-16u naar de taxatiedag Van ding tot design in Rijksmuseum Twenthe.

Rob Driessen, kunsthistoricus en registertaxateur gespecialiseerd in vormgeving van 1880 tot nu taxeert glas-, aarde- en metaalwerk, textiel, klokken of andere objecten. Meubels en andere grote stukken kunnen op basis van foto’s worden beoordeeld. Lasondersingel 129-131. Taxatie is gratis met een toegangskaart voor het museum. Inl www.rijksmuseumtwenthe.nl