Boeddistisch Film Festival

Boeddistisch Film Festival Amsterdam Van 3 t/m 5 oktober is het Internationaal Boeddhistisch Film Festival Europe. Met o.a. hommages aan Simon Vinkenoog en Ritsaert ten Cate en veel films. De openingsfilm The Light of Asia draait in Pathé Tuschinski met speciaal gecomponeerde live muziek. Overige voorstellingen en onderdelen zijn in De Balie. Het klassieke religieuze epos The Light of Asia(Prem Sanyas) uit 1925 werd geregisseerd door Franz Osten en Himansu Rai. Het is een van de eerste speelfilms over het leven van de Boeddha. Inl www.indianmusiccircle.com en www.bffe.org
Boeddistisch Film Festival Amsterdam Van 3 t/m 5 oktober is het Internationaal Boeddhistisch Film Festival Europe. Met o.a. hommages aan Simon Vinkenoog en Ritsaert ten Cate en veel films. De openingsfilm The Light of Asia draait in Pathé Tuschinski met speciaal gecomponeerde live muziek. Overige voorstellingen en onderdelen zijn in De Balie. Het klassieke religieuze epos The Light of Asia(Prem Sanyas) uit 1925 werd geregisseerd door Franz Osten en Himansu Rai. Het is een van de eerste speelfilms over het leven van de Boeddha. Inl www.indianmusiccircle.com en www.bffe.org

Amsterdam

Van 3 t/m 5 oktober is het Internationaal Boeddhistisch Film Festival Europe. Met o.a. hommages aan Simon Vinkenoog en Ritsaert ten Cate en veel films. De openingsfilm The Light of Asia draait in Pathé Tuschinski met speciaal gecomponeerde live muziek. Overige voorstellingen en onderdelen zijn in De Balie. Het klassieke religieuze epos The Light of Asia(Prem Sanyas) uit 1925 werd geregisseerd door Franz Osten en Himansu Rai. Het is een van de eerste speelfilms over het leven van de Boeddha.

Inl www.indianmusiccircle.com en www.bffe.org