Belgische tennissers Wickmayer en Malisse voor dopingtribunaal

BRUSSEL. Yanina Wickmayer en Xavier Malisse moeten zich allebei verantwoorden voor de disciplinaire commissie van het Vlaams Doping Tribunaal (VDT). Beide tennissers zullen worden gehoord omdat ze hun whereabouts niet correct hebben ingevuld. Malisse miste bovendien een dopingcontrole. Wickmayer, onlangs in de halve finale bij de US Open, heeft de afgelopen anderhalf jaar tot drie keer toe haar verblijfsgegevens niet doorgegeven aan de antidopinginstanties. In principe staat dat gelijk aan een positieve controle, maar een vertegenwoordiger van het VDT wilde niet op de zaken vooruit lopen. ”Daarover gaan de rechters die in de disciplinaire commissie zitten.” Malisse vergat, naast de gemiste out-of-competitioncontrole, twee keer zijn gegevens aan de instanties door te geven.