Wisselvallig

Op zaterdag verandert het rustige herfstweer en wordt een stevige wind verwacht. Verder blijft het wisselvallig.

Vanavond en vannacht is er veel bewolking met vanuit het noorden enkele buien. De wind is matig, aan zee vrij krachtig (5 Bft), uit het westen tot noordwesten. Het wordt vannacht tussen 8 graden in Drenthe en 12 aan de Zeeuwse kust.

Ook morgen hebben wolkenvelden de overhand. Waarschijnlijk blijft het in Zeeland droog, terwijl in het noorden en noordoosten buien vanaf zee binnendrijven. Met een opnieuw matige tot vrij krachtige noordwestelijke wind wordt frissere lucht aangevoerd en de middagtemperatuur komt uit op maximaal 12 graden in Friesland en Groningen tot 15 in Zeeland.

Op zaterdag verschijnt bij Schotland een zware oceaandepressie met een te verwachten kerndruk van 971 hectoPascal. Het windveld leidt naar verwachting in het Waddengebied tot een stormachtige zuidwester, kracht 8. Maar ook landinwaarts laat de wind zich niet onbetuigd, met geregeld 5 Bft. Verder zal het veelal bewolkt zijn en vooral de noordelijke provincies kunnen enige tijd regen verwachten. Het wordt 16 graden.

Zondag breekt de zon af en toe door, maar blijft een lokale bui mogelijk. Met minder wind wordt het weer koeler: rond 15 graden.