Jachtvalken wachten op jagers

Jachtvalken wachten op jagers Abu Dhabi, 1 okt. Op de Abu Dhabi International Hunting and Equestrian Exhibition zitten rijen met valken te wachten op bezoekers van de beurs. Jagen met valken is populair in het Midden-Oosten, en de beurs heeft als een van de doelen het uitdragen van de traditionele waarden van de Emiraten. Daaronder vallen jagen – zowel met geweren als met valken – paardrijden en vissen. Voor de valkenjacht worden doorgaans grote valken als slechtvalken en giervalken ingezet. De beurs trok vorig jaar bijna 100.000 bezoekers. Foto AFP Falcons are displayed at the first day of the Abu Dhabi International Hunting and Equestrian exhibtion, on September 30, 2009.The Royal Household Cavalry of HM Queen Elizabeth II will present special musical performances during the exhibtion for the first time in the Middle East. AFP PHOTO/KARIM SAHIB AFP