F1: Alonso volgt Raikkonen volgend jaar op bij Ferrari

Rotterdam, 1 okt. - De Spaanse Formule 1-coureur Fernando Alonso (28) rijdt volgend jaar bij Ferrari, waar Kimi Raikkonen vertrekt. De tweevoudig wereldkampioen (2005 en 2006) wordt daar de teamgenoot van de Braziliaan Felipe Massa, die momenteel herstelt van een ongeluk afgelopen zomer in de kwalificatie van de Grote Prijs van Hongarije. Alonso tekende een driejarig contract. Volgend week wil de renstal van Renault, zijn huidige werkgever, bekendmaken wie zijn opvolger wordt. Raikkonen, die in 2007 wereldkampioen werd en bezig is aan zijn derde jaar bij Ferrari, rijdt volgend jaar voor een topteam of hij stapt uit de Formule 1, zo maakte hij vandaag bekend in het Japanse Suzuka, waar zondag de op twee na laatste race van het seizoen wordt gehouden. Als hij geen aanbieding van een topteam krijgt, is zijn Formule 1-carrière naar eigen zeggen ten einde. Het contract van de Fin bij Ferrari liep nog een jaar door, maar in overleg met Ferrari vertrekt hij een jaar eerder uit Italië. Hij wordt nu in verband gebracht met zijn oud-werkgever McLaren-Mercedes en Brawn GP, de renstal die met Jenson Button als coureur op de wereldtitel en als team op de constructeurstitel afstevent. De Italiaan Giancarlo Fisichella, die sinds de race van vorige maand in Monza Massa vervangt, wordt volgend jaar testrijder bij Ferrari.