Bayern niet langs Juventus, Milan verliest thuis

Bayern München is gisteren in eigen stadion in de tweede groepswedstrijd van de Champions League tegen Juventus niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel. Bayerntrainer Louis van Gaal had graag revanche willen nemen op de Italiaanse club, waarvan hij als trainer van Ajax in 1996 na strafschoppen de Champions-Leaguefinale verloor.

Bayern gaat ondanks het gelijkspel nog wel aan de leiding in groep A met vier punten. De Duitse club kreeg vooral in de eerste helft kansen op een doelpunt. Arjen Robben raakte zwaargeblesseerd aan een knie. Vandaag ondergaat hij een onderzoek.

In groep B had Manchester United veel moeite met VfL Wolfsburg. De Duitse kampioen hield Manchester United in de eerste helft eenvoudig van de doelpunten af en scoorde zelf snel na de rust. Edin Dzeko kopte in de 56ste minuut zijn ploeg naar een 1-0 voorsprong. United kwam snel terug door een treffer van Ryan Giggs. Pas in de 78ste minuut schoot Michael Carrick de Engelsen naar de overwinning.

AC Milan blijft slecht presteren. Na een zwakke start in de Italiaanse competitie leed de meervoudig Europees kampioen in eigen stadion een 1-0 nederlaag tegen het Zwitserse FC Zürich. De Finse verdediger Tihinen maakte het doelpunt. De Braziliaanse trainer Leonardo geniet nog steeds vertrouwen van de clubleiding. Hoewel voorzitter en eigenaar Berlusconi zich deze week zeer kritisch uitliet over het spel van het elftal.

In dezelfde groep C deed Real Madrid goede zaken. De ploeg won met 3-0 van Olympique Marseille. Ronaldo (2x) en Kaka scoorden. Er speelden geen Nederlanders mee.