Balkenende laat OM lekken in Den Haag onderzoeken

Den Haag. Premier Jan Peter Balkenende (CDA) heeft het Openbaar Ministerie gevraagd om de Rijksrecherche uit te laten zoeken wie onlangs notulen van een ministerraadsvergadering over het uitdiepen van de Westerschelde heeft gelekt. Gisteren gaf de premier al aan over maatregelen na te denken. RTL Nieuws citeerde maandagavond uit de notulen van de beraadslagingen van de ministerraad van 17 april en 28 augustus dit jaar. Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet maakte gisteren bekend dat zij het lekken van vertrouwelijke stukken rondom Prinsjesdag niet door de Rijksrecherche zal laten onderzoeken, maar door een ”onafhankelijke commissie”. Tweede Kamerlid Paul Tang (PvdA) heeft al toegegeven stukken aan RTL Nieuws te hebben gegeven, maar Verbeet heeft het ”sterke vermoeden” dat meer mensen hebben gelekt.