Zomer voorbij

De meteorologische zomer is vanaf morgen definitief voorbij: het was een warme, zonnige en vrij droge periode. De gemiddelde temperatuur over de drie zomermaanden – juni, juli en augustus – lag zelfs bijna een graad hoger dan het langjarig gemiddelde. Vandaag werd de zomer in stijl afgesloten met veel zon en temperaturen rond de 25 graden.

Vanavond blijft het nog lang aangenaam, daarna koelt het onder een heldere hemel af naar een graad of 15. Morgenochtend neemt bewolking vanuit het zuiden snel toe. In het oosten van het land gaat het in de loop van de ochtend wat regenen. Ook ’s middags blijft het er nat, terwijl het in het westen van het land op de meeste plaatsen droog is en de zon weer doorbreekt. De naar zuidwest draaiende wind wordt matig tot krachtig, 4 tot 6 Bft. Het wordt circa 21 graden aan zee tot lokaal 24 graden in Limburg.

Morgenavond trekken enkele regen- en onweersbuien binnen vanaf zee. Woensdag zijn er wolkenvelden, maar ook af en toe zon. Het blijft op een enkele bui na droog. Met 19 graden op de stranden en 21 graden in het binnenland is het wat minder warm.

Vanaf donderdag wordt het frisser en buiiger. Met een stevige zuidwestenwind, kracht 5 tot 7, wordt het 18 tot 20 graden.

In het weekend knapt het weer een beetje op, maar warmer wordt het niet.