Robben helpt Bayern bij debuut aan eerste zege

Dankzij de nieuwe aanwinst Arjen Robben heeft Bayern München zaterdag gewonnen in de Duitse competitie. Robben, die vrijdag zijn handtekening zette onder een vierjarige verbintenis in München, nam de Duitse topclub aan de hand in de topper tegen titelverdediger VfL Wolfsburg. Als invaller nam de Nederlandse international twee van de drie treffers voor zijn rekening bij de eerste zege van Bayern München dit seizoen.

„Dit was echt geweldig”, grinnikte Robben na afloop van zijn eerste 45 minuten in het shirt van Bayern. De snelle vleugelaanvaller kwam voor 24 miljoen euro over van Real Madrid. Robben zorgde al bij zijn warming-up in de rust van het duel voor een uitgelaten stemming op de volgepakte tribunes van de Allianz Arena.

Robben verving na de rust Hamit Altintop en liet zich direct gelden met gevaarlijke schoten. De Nederlander kwam pas echt op gang toen Van Gaal ook sterspeler Franck Ribéry liet invallen. Ribéry, die nog steeds in verband wordt gebracht met Real Madrid, was bij beide doelpunten van Robben (68ste en 80ste minuut) de aangever. In de eerste helft had Mario Gómez Bayern aan de leiding gebracht.

Ondanks de geruchten over een mogelijke transfer van Ribéry naar Real is Robben ervan overtuigd dat de Fransman bij Bayern blijft. „De club heeft me dat te kennen gegeven”, zei de aanvaller.

Trainer Louis van Gaal had doelman Michael Rensing uit zijn ploeg gelaten. In zijn plaats speelde de 35-jarige Hans Jörg Butt, die enkele goede reddingen verrichtte. Van Gaal was opgelucht en blij met de zege na de slechtste seizoensstart voor de club in 43 jaar. „Iedereen heeft in de tweede helft kunnen zien waar creativiteit toe leidt. Met Robben en Ribéry kunnen we verschillende systemen spelen.” De achterstand van Bayern op koploper Leverkusen bleef beperkt tot vijf punten. (ANP)