Overige films

Volle maan (Johan Nijenhuis, 2002, Nederland). Nederlandse coming of age-film van de regisseur van Costa! suggereert een diepgang die niet waargemaakt wordt. Acht jongens en meisjes vieren vakantie op een jacht nabij Mallorca. De voertaal is Twents. Met Cas Jansen, Daan Schuurmans, Georgina Verbaan, Ellen ten Damme. RTL5, 20.30-22.30u.

In 3 Tagen bist du tot (Andreas Prochaska, 2006, Oostenrijk). Curieuze griezelfilm staat te boek als de eerste Oostenrijkse ‘teen slasher movie’. Middelbare scholieren ontvangen bedreigende sms’jes. ZDF, 22.15-23.45u.

Forces of Nature (Bronwen Hughes, 1999, VS). Een van de vele moderne variaties op It Happened One Night (Frank Capra, 1934). Rechtschapen Ben Affleck is op weg naar zijn huwelijk. Tijdens reis vol obstakels en misverstanden ontmoet hij wildebras Sandra Bullock. BBC1, 23.45-1.25u.

Kill Bill: Vol.1 (Quentin Tarantino, 2003, VS). Eerste deel van tweeluik over zwaardzwaaiende huurmoordenares Uma Thurman die uit is op wraak op haar voormalige, verraderlijke collega’s. Binnen het genre van de ‘martial arts’ toont Tarantino zijn meesterschap en expertise. Hard, absurd en virtuoos. Ook met Lucy Liu, Daryl Hannah, David Carradine. BBC2, 24.00-1.45u.