Opnieuw toernooizege Schuil en Nummerdor

Richard Schuil en Reinder Nummerdor hebben gisteren in Scheveningen het beachvolleybaltoernooi in de World Tour gewonnen. In de finale waren de als eerste geplaatste Nederlanders in drie sets (21-17, 18-21 en 15-10) te sterk voor de Spanjaarden Pablo Herrera en Pedro Gavira. Het is de vijfde titel van het tweetal op de World Tour en de tweede op rij. Vorige week wonnen Schuil en Nummerdor ook het toernooi in het Finse Aland.

De voormalige zaalinternationals kwamen vrij vroeg in de openingsset op voorsprong en gaven die niet meer weg. Schuil, heersend aan het net, maakte op het eerste setpunt met een blok het beslissende punt: 21-17. In de tweede set waren de rollen omgedraaid. De Spanjaarden gingen scherper serveren en stonden halverwege liefst zeven punten voor. De Nederlanders konden het eerste setpunt nog wegwerken, maar op 18-20 serveerde Schuil in het net. Het was het eerste setverlies dit toernooi.

In de derde set kwamen Schuil en Nummerdor sterk terug en straften alle foutjes van de Spanjaarden aan het net meedogenloos af. Even leken Herrera en Gavira na enkele spannende rally’s terug in de wedstrijd te komen, maar op het derde wedstrijdpunt voor de Nederlanders serveerden de Spanjaarden in het net: 15-10.

„Beetje jammer dat we zelf dat laatste punt niet scoren, maar winnen is winnen”, zei Schuil, die werd uitgeroepen tot beste speler van het toernooi. „We waren een beetje bang dat we met die toernooizege vorig weekeinde te vroeg hadden gepiekt”, grapte zijn teamgenoot Nummerdor. „Zo vaak winnen we niet een toernooi. Maar het is heel mooi dat dit nu ook in eigen land is gelukt.”

Het ervaren duo stond dit toernooi slechts één set af. De ambiance in Scheveningen was in hun voordeel. Schuil: „Vrienden, familie en de tribunes helemaal vol. Het is geen Klagenfurt, maar voor Nederland was het fantastisch.” (ANP)