Inter vernedert Milan, Real begint met winst

Wesley Sneijder heeft een verdienstelijk debuut gemaakt voor Internazionale. Met de zeer gemotiveerde international op het middenveld versloeg de Italiaanse kampioen zaterdag stad- en stadiongenoot AC Milan, formeel in een uitwedstrijd, met vernederende cijfers: 4-0. De van Real Madrid overgenomen oud-Ajacied werd een kwartier voor tijd gewisseld voor Patrick Vieira.

Bij rust leidde Inter al met 3-0 door treffers van Thiago Motta, Alberto Milito (strafschop) en Maicon. Vlak voordat trainer Jose Mourinho Sneijder naar de kant riep, scoorde Dejan Stankovic opnieuw, met een fantastisch afstandsschot in de kruising.

Bij Milan begonnen Klaas Jan Huntelaar en Clarence Seedorf op de bank. De laatste mocht de tweede helft meedoen in plaats van Matthieu Flamini. Na een dik uur viel Huntelaar in, voor Ronaldinho. Succes was de beide Nederlanders niet gegund. Milan speelde geruime tijd met tien man. Vijf minuten voor rust kreeg Gennaro Gattuso zijn tweede gele kaart voor een overtreding op Sneijder.

Real Madrid is het nieuwe voetbalseizoen in Spanje in de Primera Division met een moeizame overwinning begonnen. De club die meer dan 200 miljoen euro investeerde in tal van internationale topspelers versloeg zaterdag Deportivo met 3-2.

Manchester United heeft zaterdag Arsenal de eerste competitienederlaag bezorgd. De Engelse titelverdediger won het thuisduel met 2-1, na een achterstand. Arsenal-speler Abou Diaby besliste het duel in de tweede helft door in eigen doel te koppen. (ANP)

pagina 13: debuut Robben