IJ schoon genoeg voor zwemmers

IJ schoon genoeg voor zwemmers Amsterdam, 31 aug. Het Amsterdamse IJ is schoon genoeg om in bikini of zwembroek in te zwemmen, toonden twintig zwemmers gisteren. Een open-waterwedstrijd rond het KNSM-eiland vroeg aandacht voor schoon oppervlaktewater. Het IJ is daarvan volgens de organiserende stichting Aquarius een goed voorbeeld. De vieze rivier van de jaren tachtig is weer geschikt om in te zwemmen en te vissen. Om dat te onderstrepen waren wetsuits en andere beschermende zwemkleding uitdrukkelijk verboden. Foto WFA WFA104T:RONDJE KNSM-EILAND:AMSTERDAM;30AUG2009-Eerste keer open-water zwemwedstrijd `Rondje KNSM Eiland` (achtergond Piet Heinkade). Zwemwedstrijd van 5 km rond het KNSM/Java Eiland (Verbindingsdam, ri Ijburg, dan links). Met `Rondje KNSM Eiland` wordt aandacht gevraagd voor schoon water. 20 zwemmers, winnaar krijgt Marie Braun Trofee (naar zwemster Marie Braun, eerste Nederlandse vrouwelijke Olympisch kampioen) en 1000,- prijzengeld dat moet worden besteed aan een project voor schoon water. WFA/om/str.Olivier Middendorp WFA