Familie begraaft Ted Kennedy

Familie begraaft Ted Kennedy Arlington, 31 aug. De Kennedyfamilie verzamelt zich rond het graf van de dinsdag overleden senator Edward (Ted) Kennedy op de nationale begraafplaats Arlington, nabij Washington. Zaterdag werd van Kennedy eerst afscheid genomen tijdens een kerkdienst in Boston, Massachusetts, in de Basiliek van onze Vrouwe van Eeuwige Bijstand (ook bekend als de Mission Church). Bij de uitvaartdienst waren drie ex-presidenten (Bush jr., Clinton en Carter) aanwezig, evenals president Obama. Hij hield een toespraak waarin hij Kennedy prees als „zachtaardige held, die volhield ondanks pijn en drama – niet uit ambitie of ijdelheid, of rijkdom of macht, maar alleen voor de bevolking en het land waarvan hij hield”. Zoon Ted Kennedy Jr. herinnerde hem als „liefhebber van alles wat Frans is: kaas, wijn en vrouwen. Hij was een bergbeklimmer, stuurman, kapitein, tacticus, vliegtuigpiloot, rodeorijder, skispringer, hondenliefhebber en veelzijdig avonturier.” Foto Reuters The Kennedy family gathers around the the casket of the late U.S. Senator Edward Kennedy during the burial service at Arlington National Cemetery in Arlington, Virginia, August 29, 2009. Kennedy died late Tuesday after a battle with cancer. (Insects caught during long exposure in mid-air show as irregular lines). REUTERS/Doug Mills/Pool (UNITED STATES POLITICS OBITUARY) REUTERS