Containerschip moet na botsing Noordzee worden weggesleept

Rotterdam. Het containerschip MSC Nikita, dat zaterdag even na middernacht op de Noordzee met een ander vrachtschip in botsing kwam, kan niet meer op eigen kracht varen en moet worden teruggesleept naar de haven. Dat liet een woordvoerder van Rijkswaterstaat gistermiddag weten. De met containers geladen schepen ramden elkaar op ruim 40 kilometer uit de kust van Hoek van Holland. De 25 bemanningsleden zijn in veiligheid gebracht. Aan boord van het andere schip, de Nirint Pride waar 17 mensen aan boord waren, brak brand uit. Eén opvarende werd met ademhalingsproblemen van het schip gehaald. De andere bemanningsleden hoefden het schip niet te verlaten. De botsing sloeg een groot gat in de romp van de Nikita, ter hoogte van de machinekamer. Het schip, dat aan de achterzijde diep in het water ligt, is inmiddels naar een ”veilige plaats” gesleept waar het niet in de weg ligt van ander scheepvaartverkeer, aldus Rijkswaterstaat. Bij de botsing zijn waarschijnlijk drie containers overboord geslagen. Een helikopter van de kustwacht speurt het gebied af om de containers te zoeken.