5 redenen om tv te kijken

Hard, absurd en virtuoos scene uit de film Kill Bill: Vol. 2 (2004) FOTO: Filmmuseum Uma Thurman

1 DWDD

De wereld draait door

Ned. 3, 19.30-20.20u.

Begin van een nieuw seizoen DWDD. Alvast een voorproefje? Op dewerelddraaitdoor.vara.nl kun je de top-5 van de TV draait door van afgelopen seizoen bekijken en de vijf leukste gesprekken. Presentatie: Matthijs van Nieuwkerk.

2 Brainstorm

TV lab: Brainstorm

Ned. 3, 20.30-21.25u.

De themaweek TV Lab begint vanavond met Brainstorm. Vijf BN’ers, onder wie vaste leden Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven, verzinnen binnen een uur een film. Daarna kun je op deze zender de volgende andere proefprogramma’s bekijken: Hall of Fame (cultureel magazine), Gangmakers (satirisch programma), Blikvoer (livetelevisie met Giel Beelen), Comedy Corner (met Frank Evenblij) en The wrong door (Britse sketchshow).

3 John Travolta

Wild Hogs

SBS 6, 20.30-22.35u.

Eigenlijk zijn ze alle vier stuntels, de stadsjongens die in hun vrije tijd voor motorbende Wild Hogs spelen. Ze leven voor hun werk, krijgen geen respect van hun kinderen, maar wel een grote mond van hun vrouwen. Daarom besluiten de vier – topcast William H. Macy, John Travolta, Will Ferrer, Martin Lawrence – een onvervalste roadtrip te maken naar de westkust. Voorspelbaar, met veel homofobe grappen en grappen over Hells Angels, maar hier en daar toch ook echt leuk. (Walt Becker, 2007)

4 Komedie

Volle Maan

RTL 5, 20.30-22.30u.

Nederlandse coming of age-film suggereert een diepgang die niet wordt waargemaakt. Acht jongens en meisje vieren vakantie op een jacht nabij Mallorca. De voertaal is Twents. (Johan Nijenhuis, 2002).

5 Wraak

Kill Bill: Vol 1

BBC 2, 00.00-01.45u.

Eerste deel van tweeluik over de zwaard zwaaiende huurmoordenaar Uma Thurman die wraak wil nemen op voormalige collega’s. Binnen het martial-artsgenre toont Tarantino zijn meesterschap. Hard, absurd en virtuoos. (Quentin Tarantino, 2003).