Verkeerde winnaar in tv-show

Paniek bij de TROS gisteravond. Premier Balkenende heeft De Gouden Cap Award, bedoeld voor „doorzetters met een lichamelijke beperking”, aan de verkeerde finalist uitgereikt. Dat gebeurde in een liveuitzending in Amersfoort van Aan talent geen gebrek, gepresenteerd door Lucille Werner en Jaap Jongbloed. Kijkers thuis moesten met telefoonstemmen de uiteindelijke winnaar kiezen.

In de talkshow Knevel & Van den Brink maakte Werner de misser bekend zonder in te gaan op de oorzaak. Later op de avond maakte de TROS bekend dat niet rolstoelstunter David Magee, maar jurist Jacco Holthuis (28) de prijs uit handen van premier Balkenende had moeten ontvangen.

Door „een fout met de enveloppen is de prijs aan de verkeerde kandidaat gegeven.” Hoe dat kon gebeuren, kon een woordvoerder nog niet zeggen.