Soep met fabrieksliefde

Soep met fabrieksliefde Wat Palestijnse olijfoliesoep, smaak: shorbat hummus wa fool Waar zie de website www.kleinstesoepfabriek.nl Prijs € 5,45 Cijfer 8 Mentzel, Vincent

De soepbaas van Unox belooft ons op televisie en in de krant dat Cup-a-Soup voortaan met meer smaak en met meer liefde zal worden gemaakt. Misschien kan de grootste soepfabriek iets van de Kleinste Soepfabriek leren.

Alle soepen van de Kleinste Soepfabriek zijn gemaakt met biologische ingrediënten. Het soepfabriekje claimt een ambachtelijke werkwijze. Zo zouden de uien in de Franse uiensoep langzaam en zacht gegaard zijn om een natuurlijke, zoete smaak te ontwikkelen. En het moet gezegd: zo smaakt het ook.

Behalve de klassieke soepen uit de Franse keuken komen uit de Kleinste Soepfabriek streeksoepen als Toscaanse herderssoep, Groninger mosterdsoep en currysoep uit Bombay. Nieuw zijn de Palestijnse olijfoliesoepen. De ‘shorbat hummus wa fool’, met kikkererwten en kruiden als koriander en wilde tijm is een stevige gevulde soep met een authentieke smaak, die met verse koriander en een drupje olijfolie nog meer profiel krijgt. Voor de herfst is een nieuwe seizoenssoep in aantocht, limoengele oesterzwammensoep. JH