selectie

Ruim drie uur Ricky Gervais in The Office op BBC 2, 21.59-1.35u. Picture shows: David Brent (RICKY GERVAIS) Tx: BBC Two Sunday August 30th, 2009 BBC

documentaire

Terra X: Der Raub der Mona Lisa. In 1911 werd Leonardo da Vinci’s meesterwerk Mona Lisa uit het Louvre ontvreemd. Pas na twee jaar werd de dief gepakt en keerde het schilderij in het Louvre terug. Of niet, want sindsdien duiken steeds weer geruchten op dat er nu een vervalsing hangt. Wie de opdrachtgever van de roof was is nooit opgehelderd. In deze documentaire wordt een nieuwe theorie aangedragen: een Duitser was het brein achter de kunstroof.ZDF, 19.30-20.15u.

Farrah’s story. In 2006 kreeg Farah Fawcett te horen dat ze kanker had. De actrice, in de jaren 70 beroemd door rollen in de tv-series Charlie’s Angels en The Six Million Dollar Man, nam de camera ter hand om haar strijd tegen de ziekte vast te leggen. Toen ze daartoe zelf niet meer in staat was nam een vriendin die taak over. Diezelfde vriendin maakte, nadat Fawcett eind juni dit jaar overleed, van die homemovies deze film. RTL 4, 22.00-23.30u.

Oliver Sacks: Tales of music and the brain. Alan Yentob praat met neuroloog Oliver Sachs, die bekend werd door zijn toegankelijke en empathische boeken over mensen die door een hersenafwijking bizar gedrag vertonen. Zijn laatste boek, Musicophilia, beschrijft enkele mensen op wie muziek een bijzondere invloed uitoefent.Ned.2, 23.20-0.15u.

amusement

Zomergasten: Jaap van Zweden. Laatste aflevering van deze zomer, met de chef-dirigent van De Filharmonie en music director van het Dallas Symphony Orchestra. Ned.2, 20.15-23.20u.

A night at the office. Alle zes afleveringen van het eerste seizoen van The Office, van en met Ricky Gervais als de kantoormanager die krampachtig probeert populair te zijn.BBC 2, 21.59-1.35u.

sport

Formule 1: GP België. Verslag van de race op het Circuit de Spa Francorchamps. RTL 7, 13.00u-16.00u en BBC 1, 13.10-16.05u.

EK Hockey: Finale mannen. Rechtstreeks verslag uit Amstelveen. Ned.1, 15.30-16.45u.

Wielrennen: Ronde van Spanje. Eerste etappe: Assen - Emmen. Eén, 16.00-18.00u.