Michael Jackson

Eindelijk wordt hij dan begraven, komende donderdag. Al dik twee maanden dood: overleden op 25 juni. Jarig op 29 augustus: vandaag zou hij 51 jaar zijn geworden. Zijn nieuwe adres: The Holly Terrace in het Great Mausoleum van Glendale Forest Lawn Memorial Park (Ca, USA).

Michael Jackson

Let komende week ook op...

Leontien van Moorsel, omdat haar nieuwe, eigen wielerploeg van vrouwen meefietst in de Holland Ladies Tour. Van Moorsel, ex-anorexia en ex-eetverslaafd, weegt nu grof geschat 60 kilo; nog niet zo lang geleden jojode ze tussen de 45 en 80 kilo.

Moammar Gaddafi de Libische leider/tentbewoner die viert dat hij veertig jaar geleden, op 1 september 1969, door een staatsgreep aan de macht kwam. Hielp dapper mee aan (mislukte) couppogingen in buurlanden Egypte en Soedan, was de gebeten hond van de Amerikaanse president Reagan, maar hield moedig stand en speelt nu met verve een clowneske rol op het wereldtoneel.

Nadine Levin, die komende vrijdag haar titel verdedigt als Nederlands kampioen achteruit inparkeren voor vrouwen, bij het tweede Nederlands kampioenschap op het Privium parkeerdek van Schiphol.

Ahmed al-J., de aanstichter van de Schipholbrand, waardoor op 27 oktober 2005 elf gedetineerden levend verbrandden. Tegen al-J. is in hoger beroep twee jaar en 24 dagen celstraf geëist: precies de lengte die zijn voorarrest heeft geduurd. Wordt dat het vonnis en blijft hij vrij?

Lech Kaczynski, de president van Polen, die komende dinsdag optreedt als gastheer van de Russische premier Poetin en de Duitse bondskanselier Merkel. In Gdansk staan zij stil bij het begin van de Tweede Wereldoorlog, precies zeventig jaar geleden, toen Duitse legers Polen binnenvielen.

Een winkeldief uit Bolsward, die komende maandag voor de politierechter in Leeuwarden staat wegens diefstal van een knoflookpers en een eiersnijder.

... en jarig was: kardinaal Johannes Willebrands, aartsbisschop van Utrecht tussen 1975 en 1983. Vrijdag 4 september is zijn 100ste geboortedag; hij overleed op 2 augustus 2006.

Gaat u iets spectaculairs beleven komende week dat vermeldenswaard is in deze rubriek? Mail naar weekblad@nrc.nl