Kubistische striphelden 3

Kubistische striphelden 3 Kamagurka in stereo De striphelden Batman (geheel boven) en Kuifje, op kubistische wijze geschilderd door Kamagurka. De Vlaamse kunstenaar en cartoonist heeft vorig jaar elke dag een schilderij gemaakt. Daarbij heeft hij oude schilderstijlen weer opgepikt, zoals het kubisme. In die stijl maakt hij nu portretten van striphelden. Hij heeft ook een nieuwe vorm van portretschilderen ontwikkeld: hij schildert een gezicht van een onbekende, en zoekt daar de geportretteerde bij. Volgende week zondag opent in het Cobramuseum in Amstelveen een expositie van die portretten. Kamagurka in stereo Zeebroek, Luc

De striphelden Batman (geheel boven) en Kuifje, op kubistische wijze geschilderd door Kamagurka. De Vlaamse kunstenaar en cartoonist heeft vorig jaar elke dag een schilderij gemaakt. Daarbij heeft hij oude schilderstijlen weer opgepikt, zoals het kubisme. In die stijl maakt hij nu portretten van striphelden. Hij heeft ook een nieuwe vorm van portretschilderen ontwikkeld: hij schildert een gezicht van een onbekende, en zoekt daar de geportretteerde bij. Volgende week zondag opent in het Cobramuseum in Amstelveen een expositie van die portretten.