film

Kill Bill: Vol.2 (Quentin Tarantino, 2002, VS). Virtuoze choreografie met intuïtief herkenbare citaten uit obscure films. Uma Thurman, in het eerste deel neergeschoten tijdens de repetitie voor haar huwelijk, maakt nu haar vergeldingsreis af. Minder gewelddadig dan deel 1, maar nog steeds geen film voor mensen met een zwakke maag.RTL5, 22.10-0.45u.

Kinky Boots (Julian Jarrold, 2005, Engeland/VS). ‘Kinky Boots is Priscilla, Queen of the Desert meets The Full Monty’, schreef The Observer. Noodlijdende schoenenfabriek in Northampton krijgt adviezen van zwarte dragqueen uit Soho (Chiwetel Ejiofor). Eén, 23.45-1.30u.

Wonderful Town (Aditya Assarat, 2007, Thailand). Ingetogen liefdes- annex noodlotsdrama over een door de tsunami verwoest dorpje in Thailand, waar een buitenstaander met argwaan wordt bekeken. Won in 2008 in Rotterdam een Tiger Award. Ned.2, 0.15-1.45u