film

The Remains of the Day. Anthony Hopkins en Emma Thompson zijn voortreffelijk in met flair en zwier gemaakte verfilming van Kazuo Ishiguro’s gelijknamige, met de Booker Prize bekroonde roman, over een butler (Hopkins) die zich in de Britse jaren dertig zo volmaakt als butler heeft opgesteld dat hij in 1958 nog steeds niet weet hoe hij moet leven. (James Ivory, 1993, VS), RTL4, 14.25-17.00u. The Remains Of The Day Year: 1993 Director: James Ivory Anthony Hopkins Peter Vaughan Based upon Kazuo Ishiguro's book PHOTOS12

Kill Bill: Vol.2 (Quentin Tarantino, 2002, VS). Virtuoze choreografie met intuïtief herkenbare citaten uit obscure films. Uma Thurman, in het eerste deel neergeschoten tijdens de repetitie voor haar huwelijk, maakt nu haar vergeldingsreis af. Minder gewelddadig dan deel 1, maar nog steeds geen film voor mensen met een zwakke maag.RTL5, 22.10-0.45u.

Kinky Boots (Julian Jarrold, 2005, Engeland/VS). ‘Kinky Boots is Priscilla, Queen of the Desert meets The Full Monty’, schreef The Observer. Noodlijdende schoenenfabriek in Northampton krijgt adviezen van zwarte dragqueen uit Soho (Chiwetel Ejiofor). Eén, 23.45-1.30u.

Wonderful Town (Aditya Assarat, 2007, Thailand). Ingetogen liefdes- annex noodlotsdrama over een door de tsunami verwoest dorpje in Thailand, waar een buitenstaander met argwaan wordt bekeken. Won in 2008 in Rotterdam een Tiger Award. Ned.2, 0.15-1.45u