Een nieuw seizoen

Ook voor NRC Weekblad begint vandaag het nieuwe seizoen 2009-2010. Met enkele veranderingen:

Dikker papier. Voortaan verschijnt dit weekblad op dikker papier (65 grams, in plaats van 60 grams) en in iets kleiner formaat dan in de afgelopen maanden. Dit maakt het blad steviger. We geven hiermee gevolg aan de reacties van veel lezers die de vorige uitvoering van het weekblad te slap vonden.

Indeling. Het weekblad bevat voortaan meer artikelen en minder vaste rubrieken en columns. Zowel op onze redactie als onder lezers leefde de wens het weekblad ook inhoudelijk steviger te maken.

Puzzelpagina. Het Scryptogram en de andere puzzels staan voortaan op pagina 47 – op verzoek van veel lezers die deze bladzijde graag uit het weekblad scheuren.

Rubrieken. Vanaf deze week verschijnen weer de vaste rubrieken van Margriet Oostveen (In Washington), Rob Wijnberg (Filosoferen) en Erica Verdegaal (Geld). Joris Luyendijk (‘begint bij zichzelf’) hervat zijn rubriek volgende week. De rubriek Hollands Facebook is vervangen door de rubriek M/V van de week (zie deze pagina).

Wilt u reageren? Mail naarweekblad@nrc.nl

nrc.nl/nrcweekblad

De internetrubrieken van/bij dit weekblad zijn vernieuwd. Ze zijn te vinden via www.nrc.nl/nrcweekblad. Zie hier: de uitslag van een enquête over NRC Weekblad onder onze lezers, die wij aan de begin van de zomer hielden; brieven, onder andere in reactie op het vraaggesprek met oud-premier Van Agt; wandelkaartjes, foto’s en filmpjes van Erik van Zuylen bij de wandelrubriek van Joyce Roodnat.