Bosbrand in duinen bedreigt Schoorl

Bosbrand in duinen bedreigt Schoorl SCHOORL, 29 AUG. Bosbranden in de buurt van het Noord-Hollandse Schoorl hebben gisteren ruim vijfhonderd bewoners genoodzaakt hun huizen te verlaten. Een grote brand in de Schoorlse Duinen bedreigde de bebouwde kom. Aan het eind van de avond kreeg de brandweer het vuur onder controle, hoewel het sein ‘brand meester’ gisteren nog niet werd gegeven. Persoonlijke ongelukken deden zich niet voor. Foto FBF Schoorl - In Schoorl woeden sinds vrijdagmiddag vier branden op de heide en in het naastgelegen bos. Het gaat om het gebied rond het Vogelmeer en Nieuweweg in Schoorl. De brandweer is met groot materieel en diverse korpsen uit de provincie Noord-Holland ter plaatse om de branden te bedwingen. Foto: Sven K?lsch | Bekijk alle 6 foto'sDe branden zouden aanvankelijk op drie plaatsen rond 13.00 uur zijn ontstaan aan de Heereweg op de heide maar sloegen door de krachtige wind al snel over naar het naastgelegen bos. Mensen die zich in het gebied bevinden waar de branden woeden worden geëvacueerd. Ook zijn er blushelikopters ingezet om de brandhaarden vanuit de lucht te bedwingen. Twee blushelikopters vliegen boven de brandhaarden en laten water op het vuur vallen. Update 17.40 uur: 200 woningen geëvacueerd De brand die sinds vrijdagmiddag in de bossen van Schoorl woedt dreigt, door de harde wind aangewakkerd, woningen in Schoorl die aan de rand van het bos gelegen zijn te bereiken. Daarom is men overgegaan tot het ontruimen van het bedreigde gebied. Een 200-tal woningen en de straten rond de Koningsweg, Heereweg het Achterpad en de Bobbeleweg zijn ontruimd. De bewoners zijn opgevangen in De Beeck en verzorgingstehuis Oudtburgh in Bergen. Dit heeft een woordvoerder van de politie Noord-Holland Noord vrijdagmiddag laten weten. Ook spreekt de woordvoerder inmiddels van vier brandhaarden. Rond 15.30 uur waren er nog drie brandhaarden. De woordvoerder kon nog niet met zekerheid zeggen of de branden zich nog verde ------------------------------------------------ Niet voor publicatie Bronvermelding verlicht: fbf.nl en fotograaf Teksten bij foto copyright BlikopNieuws.nl Let op! Gevolgen bij plaatsing van FBF foto's en teksten zijn op eigen aansprakelijkheid. De Bruinlaan 26 1427 AH Amstelhoek Mail: fotografie@fbf.nl, info@blikopnieuws.nl Contact : Frank van den Berg 06-53339633 Erwin Hermanns: 0615042208. Bij gebruik hanteren wij NVF tarief FBF.NL Fotografie