Uitmarkt

Uitmarkt Amsterdam De aftrap voor het nieuwe Amsterdamse culturele seizoen is dit weekend; andere steden volgen een of twee weken later. Een selectie: op de Dam wordt door het Residentieorkest Russische en Amerikaanse filmmuziek gespeeld (za 13u). Bekijk gerenoveerde grachtenpanden (za en zo 12-17u), kies een band in de jazz battle in het Bethaniënklooster (za 12u) en verken de Hermitage voor half geld; in het auditorium wordt gedanst, er is klassieke muziek en 's avonds zijn er in de binnentuin films (za v.a. 12u, zo 12u30). Inl www.amsterdamsuitburo.nl/uitmarkt

Amsterdam

De aftrap voor het nieuwe Amsterdamse culturele seizoen is dit weekend; andere steden volgen een of twee weken later. Een selectie: op de Dam wordt door het Residentieorkest Russische en Amerikaanse filmmuziek gespeeld (za 13u). Bekijk gerenoveerde grachtenpanden (za en zo 12-17u), kies een band in de jazz battle in het Bethaniënklooster (za 12u) en verken de Hermitage voor half geld; in het auditorium wordt gedanst, er is klassieke muziek en 's avonds zijn er in de binnentuin films (za v.a. 12u, zo 12u30). Inl www.amsterdamsuitburo.nl/uitmarkt