Toneel

Konijn van porselein door De Toneelmakerij

Kees de jongen lijkt een gewone jongen. Maar hij is toch heel bijzonder. Omdat hij alles wat hij doet bijzonder maakt. In zijn hoofd. Hij heeft bijvoorbeeld de Zwembadpas uitgevonden. Er is een boek over hem, en ook een toneelstuk. Dat stuk wordt gemaakt door De Toneelmakerij. Die groep maakt ook Een konijn van porselein, over een konijn dat wordt weggegooid en allemaal avonturen beleeft. (Inl: www.toneelmakerij.nl)

In Den Haag maakt toneelclub Stella Shaffy, over twee verliefde meeuwen die de hele tijd liedjes zingen van de zingende zwerver Ramses Shaffy. Ze maken ook een stuk over Repelsteeltje en het meisje dat goud moet spinnen uit stro: Niemand weet, niemand weet. Maar het gaat heel anders dan in het sprookje. Want zo doen ze dat, bij Stella. (www.stella.nl.)