Stranger

Stranger In Filmmuseum Amsterdam Sommige filmmakers lijken direct ingeplugd op hun onderbewustzijn. Zo iemand is de Finse debutant Jukka-Pekka Valkeapää (1977) die met zijn film The Stranger te zien is in het Previously Unreleased-zomerprogramma. Vanaf het dromerige openingsshot van een onwerelds blonde jongeling is The Stranger een zeldzame rêverie over een jongen en zijn moeder in een verlaten boerderij, een vader in de gevangenis en een mysterieuze vreemdeling. De shots van Valkeapää verhullen meer dan ze onthullen. Regie: Jukka-Pekka Valkeapää.

In Filmmuseum Amsterdam

Sommige filmmakers lijken direct ingeplugd op hun onderbewustzijn. Zo iemand is de Finse debutant Jukka-Pekka Valkeapää (1977) die met zijn film The Stranger te zien is in het Previously Unreleased-zomerprogramma. Vanaf het dromerige openingsshot van een onwerelds blonde jongeling is The Stranger een zeldzame rêverie over een jongen en zijn moeder in een verlaten boerderij, een vader in de gevangenis en een mysterieuze vreemdeling. De shots van Valkeapää verhullen meer dan ze onthullen. Regie: Jukka-Pekka Valkeapää.