Stellingmaand

Fort Pampus, onderdeel van de Stelling van Amsterdam april 1995 FOTO: Maurice Boyer verdedigingswerken forten luchtfoto's Stellingmaand Amsterdam e.o. De hele maand september staat de Stelling van Amsterdam in het teken van cultuur, natuur en de geschiedenis van de mobilisatie, op 1 september dit jaar alweer 70 jaar geleden. Het startsein wordt op 28 augustus gegeven op Fort Abcoude. De Stelling van Amsterdam is een 135 kilometer lange verdedigingslinie die tussen 1880 en 1914 is aangelegd. De linie bestaat uit een ring van 46 forten en batterijen, dijken, sluizen die zich op een afstand van 15 tot 20 kilometer bevinden van Amsterdam. Het programma staat op: www.stellingvanamsterdam.nl

Amsterdam e.o.

De hele maand september staat de Stelling van Amsterdam in het teken van cultuur, natuur en de geschiedenis van de mobilisatie, op 1 september dit jaar alweer 70 jaar geleden. Het startsein wordt op 28 augustus gegeven op Fort Abcoude. De Stelling van Amsterdam is een 135 kilometer lange verdedigingslinie die tussen 1880 en 1914 is aangelegd. De linie bestaat uit een ring van 46 forten en batterijen, dijken, sluizen die zich op een afstand van 15 tot 20 kilometer bevinden van Amsterdam.

Het programma staat op: www.stellingvanamsterdam.nl