Saoedische prins raakt lichtgewond bij aanslag

Een lid van de koninklijke familie van Saoedi-Arabië dat verantwoordelijk is voor het antiterreurprogramma in het land, heeft vandaag een aanslag overleefd. Prins Mohammed bin Nayef, staatssecretaris van Binnenlandse Zaken, ontving gasten in zijn kantoor in de havenstad Jeddah toen een man naar binnen liep en zichzelf opblies, zo heeft het Saoedi-Arabische staatspersagentschap SPA vanochtend gemeld.

Prins Mohammed raakte slechts lichtgewond door de aanslag, die is opgeëist door de Saoedi-Arabische tak van terreurnetwerk Al-Qaeda. Het gaat om de eerste aanslag tegen een lid van de koninklijke familie sinds Al-Qaeda in 2003 voor het eerst toesloeg in Saoedi-Arabië. Het ministerie van Binnenlandse Zaken waar prins Mohammed werkt, geeft leiding aan de intensieve antiterreurcampagne van het koninkrijk.

Volgens persagentschap SPA verschafte de dader van de aanslag zichzelf toegang tot de prins door te verklaren dat hij in een persoonlijk onderhoud zijn spijt wilde betuigen over zijn verleden. De prins ontving vanochtend in zijn kantoor gasten ter gelegenheid van de ramadan.

Direct na de aanslag begaf koning Abdullah zich naar het ziekenhuis waar prins Mohammed was opgenomen. Mohammed werd vervolgens uit het ziekenhuis ontslagen. Bij de aanslag raakte verder niemand gewond.

Vorige maand verklaarden functionarissen dat een Saoedische rechtbank 330 verdachte Al-Qaeda-strijders heeft veroordeeld vanwege lidmaatschap van het terreurnetwerk. (Reuters, AP)