Robben van Real naar Bayern

Arjen Robben speelt de komende vier jaar in de Bundesliga. De 25-jarige linksbuiten is nagenoeg rond met de club van coach Louis van Gaal. Enkele uren nadat beide clubs overeenstemming hadden bereikt over de transfersom (naar verluidt 25 miljoen euro), vloog de Groninger al naar Beieren. Vanmorgen zouden de laatste details worden geregeld en zou Robben medisch worden gekeurd. Hij behoort vrijwel zeker tot de selectie voor de wedstrijd van morgen tegen VfL Wolfsburg. Na de komst van onder anderen Cristiano Ronaldo, Kaká en Karim Benzema was de concurrentie voor de Nederlandse international in Madrid erg groot geworden. Bovendien probeert Real een deel van de buitensporige bedragen die voor deze sterren zijn betaald voor het einde van de transferperiode terug te verdienen. „Ik wilde niet vertrekken, maar de club wilde me verkopen”, zei Robben gisteren tegenover diverse media. „Ik moet aan mezelf denken. Ik wilde spelen en Bayern München heeft laten weten dat ik daar meer dan welkom ben.” De voetballer uit Bedum is na Wesley Sneijder en Klaas Jan Huntelaar de derde Nederlander die Real Madrid dit seizoen verlaat. Sneijder stapte eerder deze week over naar Internazionale. Louis van Gaal, trainer van Bayern München, zei niets met de mogelijke komst van Robben te maken te hebben. „Ik bemoei me niet met de transfers”, beweerde de oefenmeester. De nummer veertien van de Bundesliga kan gezien de resultaten van de laatste weken versterking gebruiken. Bayern beleeft de slechtste competitiestart in 43 jaar. (ANP)