Rijkswaterstaat mag beginnen met verbreding van A4

Den Haag, 28 aug. - Rijkswaterstaat mag volgende week beginnen met het voorbereidende werk, zoals het kappen van bomen, voor de verbreding van de A4 bij Leiderdorp. Dat heeft de Raad van State gisteren bepaald. De hoogste bestuursrechter wees een verzoek van omwonenden tot uitstel van de hand. De verbreding van de snelweg van vier naar zes rijstroken moet de doorstroming verbeteren en files verminderen. De Raad van State vernietigde echter twee jaar geleden het tracébesluit. In mei dit jaar kwamen de verantwoordelijke ministers met een nieuw tracébesluit. Omwonenden stapten opnieuw naar de Raad van State omdat zij vrezen dat verbreding van de weg leidt tot meer luchtvervuiling en geluidshinder. Volgend jaar doet de raad definitief uitspraak.