Popmuziek

Anouk Foto Alique /EMI
Anouk Foto Alique /EMI Alique /EMI

Anouk, de beroemdste Nederlandse rockzangeres, brengt binnenkort een nieuwe cd uit. Hij heet For Bitter Or Worse, en de nieuwe single heet Three Days In A Row. Anouk zal ook op tournee gaan. Het is nog spannend welke muzikanten haar zullen begeleiden, want Anouk heeft onlangs haar hele band ontslagen. (Inl: www.anouk.nl)

De Nederlandse popmuziek bestaat 50 jaar, en over die geschiedenis is nu een musical gemaakt. In Dromen... zijn bedrog zijn meer dan honderd liedjes verwerkt die in Nederland zijn gemaakt, door artiesten als Doe Maar, Herman Brood en Marco Borsato. De hoofdrollen worden gespeeld door Jelka van Houten en Remko Vrijdag. Ook Joel de Tombe, een oud-kandidaat van Idols, doet mee. De musical gaat op 18 oktober in première in het Oude Luxor Theater in Rotterdam.

Eerder is er al een musical over The Beatles te zien van theatergroep Max. Help gaat over het ontstaan van een bandje dat in de jaren zestig de beroemdste band ter wereld werd. (Inl: www.tgmax.nl)