Passen en meten

(Evan Vucci /AP) * * ADDS REFERENCE TO ARLINGTON HOUSE * * Arlington National Cemetery officials mark the burial site of Sen. Edward Kennedy at Arlington National Cemetery on Thursday, August 27, 2009 in Arlington, Va. Shown in the rear is Arlington House, the home of Robert E. Lee. (AP Photo/Evan Vucci) AP

Werknemers van de Amerikaanse begraafplaats Arlington National Cemetery markeren de plaats waar de dinsdag overleden senator Edward Kennedy komende zaterdag wordt begraven. De Amerikaanse president Obama houdt een toespraak tijdens de uitvaart.

John F. Kennedy en Robert Kennedy, de twee oudere broers van Ted, liggen ook op het kerkhof begraven.

Arlington National Cemetery ligt vlakbij de Amerikaanse hoofdstad Washington. Het is een militaire begraafplaats die jaarlijks wordt bezocht door bijna vier miljoen mensen. Er liggen ongeveer 300.000 mensen begraven, vooral soldaten die de Verenigde Staten hebben gediend tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog, de oorlog in Vietnam, maar ook die van Irak en Afghanistan. Gemiddeld vinden er 28 begrafenissen per dag plaats.

De tombe van de Onbekende Soldaat wordt het drukst bezocht. In de 79 ton zware marmeren tombe liggen drie onbekende militairen, een uit de Eerste Wereldoorlog, een uit de Tweede Wereldoorlog en een uit de oorlog met Korea. Een vierde onbekende soldaat uit de tombe, die was gesneuveld tijdens de Vietnamoorlog, is dankzij DNA-onderzoek alsnog geïdentificeerd en herbegraven. Het ligt in de lijn der verwachting dat er, dankzij het DNA-onderzoek, nooit meer een ‘onbekende’ soldaat in de tombe wordt bijgezet.

De tombe wordt 24 uur per dag bewaakt door speciale wachters die deel uitmaken van de derde infanterie. In de zomer worden de wachters ieder half uur gewisseld in de winter en ’s nachts ieder uur.

Voor meer informatie over Arlington National Cemetery kijk op nrcnext.nl/links