Dit is een artikel uit het NRC-archief

Cultuur

Overige films

Bruce Almighty (Tom Shadyac, 2003, VS). Bruce Nolan (Jim Carrey) mag van God (Morgan Freeman in een smetteloos wit kostuum) een tijdje over alle vermogens van Onze Lieve Heer beschikken en denkt aanvankelijk alleen maar aan zichzelf. Brutaal concept resulteert in makkelijke spotzucht. Ook met Jennifer Aniston. Eén, 21.05-22.42u.

A Time to Kill (Joel Schumacher, 1996, VS). Pamflettistische verfilming van romandebuut van John Grisham over proces tegen een zwarte man (Samuel L. Jackson) die in het blankste district van Mississippi de twee blanke verkrachters van zijn dochtertje doodschoot. Net5, 22.20-1.20u.

The Bachelor (Gary Sinyor, 1999, VS). Remake van korte film van Seven Chances (1925), waarin Buster Keaton een grote erfenis krijgt, mits hij binnen een dag weet te trouwen. Met Chris O’Donnell, Renee Zellweger en Artie Lange. Eén, 23.35-1.15u.

* Le temps qui reste (François Ozon, 2005, Frankrijk). Onsentimenteel werkstuk over een egocentrische jonge Parijse modefotograaf (Melvin Poupaud) die te horen krijgt dat hij nog maar kort heeft te leven. Hij is wreed voor zijn vriend, onaardig tegen zijn zwangere zus en zwijgzaam tegen zijn ouders. Net als Sous le sable een film over rouw. Bijrol van Jeanne Moreau. Ned.2, 0.30-1.55u.