Oogverblindend

Oogverblindend In 6 bioscopen Oogverblindend is de tweede film die Cyrus Frisch grotendeels maakte vanuit het raam van zijn Amsterdamse Nieuwmarktwoning. Hij monteerde een associatieve politieke collage uit materiaal dat hij verzamelde op film, video en telefooncamera, van een bezette en soms bedrieglijk bedreig(en)de stad. Al die beeldflitsen, hallucinaties en intrusies ondersteunen een vertelling over de verantwoordelijkheid van kijken, het dilemma van de oorlogsfotograaf: observeren of interveniëren. Regie: Cyrus Frisch. Met: Georgina Verbaan, Rutger Hauer.

In 6 bioscopen

Oogverblindend is de tweede film die Cyrus Frisch grotendeels maakte vanuit het raam van zijn Amsterdamse Nieuwmarktwoning. Hij monteerde een associatieve politieke collage uit materiaal dat hij verzamelde op film, video en telefooncamera, van een bezette en soms bedrieglijk bedreig(en)de stad. Al die beeldflitsen, hallucinaties en intrusies ondersteunen een vertelling over de verantwoordelijkheid van kijken, het dilemma van de oorlogsfotograaf: observeren of interveniëren.

Regie: Cyrus Frisch. Met: Georgina Verbaan, Rutger Hauer.