Klassiek

Othello van Shakespeare speelt zich af in de wereld van de televisie in de versie van Xynix Opera. Het decor van The Black & the Beautiful is een grote videomuur. Vanaf 30 september. Inl: www.xynixopera.nl

Drie vrienden, zes handen, dertig vingers, drie deuren en nog veel meer. Ze slaan, roffelen, vegen, zwiepen, beuken en bezemen. Wie is de snelste, de slimste? Wie durft het langst stil te zijn? Ritmes vliegen je om de oren in Trommelvuur. Vanaf 10 september. Inl: www.jeugdconcerten.nl

Het Concertgebouw brengt muziek voor iedereen en dus ook (soms) voor kleuters. In november speelt een strijkkwartet van het ensemble Amsterdam Sinfonietta Haren en snaren. Inl: www.concertgebouw.nl

‘Eeuwige jeugd’ is het thema van het Rotterdamse Gergiev Festival. Voor de echte jeugd is er een openluchtconcert, een componeerworkshop en een bewerking van Beethovens opera Fidelio door Frank Groothof. Vanaf 30 augustus. Inl: www.gergievfestival.nl.