Geen extra geld of tijd voor omgeving Rijksmuseum

Den Haag, 28 aug. - Het Rijk zal geen extra geld uittrekken voor het opnieuw inrichten van de omgeving van het Rijksmuseum. Dat valt op te maken uit antwoorden van de ministers Eberhard van der Laan (Wonen) en Ronald Plasterk (Cultuur) op vragen van de twee CDA-kamerleden. De directeur van het Rijksmuseum, de Rijksbouwmeester en het Amsterdams Projectteam Herinrichting Museumplein onderzoeken momenteel of ze de directe omgeving van het Rijksmuseum aan de verkeersstromen kan worden aangepast. Er is al wel een bouwadviesaanvraag ingediend bij het Stadsdeel Oud- Zuid door Stichting Het Rijksmuseum. ”Een eventuele aanpassing van de plannen kan slechts plaatsvinden binnen de met de Kamer afgesproken kaders van tijd en geld”, aldus de bewindslieden. De eventuele aanpassing en ook het onderzoek ernaar zijn puur een zaak van de Stichting Het Rijksmuseum, de Rijksbouwmeester en het gemeentelijk Projectteam Herinrichting Museumplein.