Fris weekend

Halverwege de volgende week wordt het weer warm, dit weekend is het nog aan de frisse kant. Vanaf zondag krijgt een hogedrukgebied geleidelijk aan meer invloed met verbeterende weersomstandigheden, maar morgen overheerst nog een lagedrukgebied.

De volle wind vanavond en vannacht, met een kracht van 4 tot 5 langs de kust, stuwt een flink aantal buien over het land, in het noorden lokaal met onweer. In het zuidoosten en oosten blijft het droog met minima hier rond 11 graden. Langs de kust koelt het af naar 13 tot 15 graden.

Morgen vallen de buien vooral ten noorden van de grote rivieren, in de noordelijke provincies ’s ochtends mogelijk gepaard met onweer. Tussen de buien door schijnt de zon geregeld. In het zuiden van het land blijft het bij een enkele bui, afgewisseld met flinke zonnige perioden. In de koele lucht wordt slechts op een paar plekken de 20 graden nog gehaald. In Friesland en Groningen wordt het niet warmer dan 17 graden. De westenwind is soms nog krachtig langs de kust, matig in het binnenland matig.

Zondag valt in het noorden nog een enkele bui. De rest van het land is droog, maar bewolkt. Maandag en dinsdag zijn zomers warm, maar dinsdagmiddag dienen de onweersbuien zich weer aan, met koelere lucht op woensdag.