Film

Up heet de nieuwe film van Pixar, de tekenfilmstudio die ook al op Ratatouille, The Incredibles en Wall-E trakteerde. Dat belooft dus wat, begin oktober.

Het verhaal gaat over een oude man en een jongetje die in een huis dat aan ballonnen hangt over de wereld zweven. De films van Pixar zijn ook zo bijzonder, omdat ze altijd zelf het verhaal verzinnen. De rest van het bioscoopaanbod is vooral verfilming van boeken en tv-series (dit najaar onder meer SpangaS, Anubis en Totally Spies). Maar er zijn dit jaar wel een paar heel leuke kinderboeken verfilmd: Max en de Maximonsters van Maurice Sendak (oktober), Iep! van Joke van Leeuwen (november) en De fantastische meneer Vos van Roald Dahl (december). Het zijn alledrie geen tekenfilms, hoewel je dat op grond van de verhalen wel zou verwachten. De fantastische meneer Vos is een poppenfilm, de andere twee zijn live action.