Exposities

Hoe zou het zijn om je huis te moeten verlaten en naar een ander land te moeten vluchten, bijvoorbeeld omdat het oorlog is op de plek waar je woont? Welke spullen zou je meenemen? En waar zou je ‘s nachts over dromen? Daarover gaat de expositie Halte Holland (5 sept t/m 25 okt) in het Huis van Aristoteles in Amsterdam. Voor even kun je hier ervaren hoe het is om als kind in een asielzoekerscentrum te wonen. Je kunt er kijken naar filmpjes, foto’s en tekeningen, en luisteren naar liedjes. Elke woensdag- en zondagmiddag zijn kunstenaars aanwezig die je helpen met het maken van tekeningen, die weer op de tentoonstelling komen te hangen. (Inl: www.hethuisvanaristoteles.nl)

In het Rijksmuseum kun je vanaf 7 oktober de tekeningen uit je lievelingsboeken in het echt bekijken. Op de tentoonstelling Penselen hangen bijvoorbeeld de illustraties uit het boek Boven in een groene linde zat een moddervette haan van Sieb Posthuma, de tekenaar van Rintje die dit jaar de Gouden Penseel won. In het weekend en op woensdag zijn er workshops. Daar laten illustratoren zien dat je bijvoorbeeld ook heel mooi kunt schilderen met suikerwater. (Inl: rijksmuseum.nl)