de container

Joost Dobber (22) is net klaar met zijn bachelor geschiedenis. Hij woont ongeveer 2,5 jaar in zijn container.

Boeken!

„Ja, maar gelukkig allemaal van de bieb. Ik was bezig met het schrijven van mijn bachelorscriptie, over de dekolonisatie van de Nederlandse koloniën. Ik heb ongeveer een maand in die stapel boeken gezeten, en met succes: ik heb net gehoord dat ik een 8,8 heb.”

Maar je kast ziet er ook aardig belezen uit.

„Ik probeer wel veel literatuur te lezen, maar het lukt me stiekem niet zo goed. De boeken die ik nog moet lezen stapelen zich op. Dat is helemaal mijn eigen schuld hoor, want ik blijf er steeds meer bijkopen. Het laatste boek dat ik heb gelezen is Het Diner van Herman Koch.”

En je hebt een schoolbord in huis?

„Haha, dat is de deur naar de verwarmingsketel. Die was eerst spuuglelijk: gifgroengeel. Nu ziet-ie er toch een stuk leuker uit, ook al gebruik ik het bord niet zo vaak.”

Heb je verder veel tijd in je kamer gestopt?

„Met wat inzet van vrienden ben ik ongeveer een halve week bezig geweest. Vooral met schilderen. De vorige bewoner had een heel vieze kleur bruin op de muur gesmeerd. Het kostte nogal wat moeite om daar overheen te gaan met groen. Wat trouwens niet op de foto staat, maar wat echt het pareltje van mijn kamer is: mijn wand met lp’s, van de Beatles tot Franz Ferdinand. Daar ben ik wel trots op.”

Maite Vermeulen

Om het groeiend tekort aan studentenwoningen op te lossen, verbouwen woningbouwcorporaties zeecontainers tot woonruimten. In deze serie worden bewoners van de containerwoningen geïnterviewd. Dit is de laatste aflevering.