Charlotte Dumas

Charlotte Dumas Amsterdam Tijdens de Rijksakademietijd maakte Charlotte Dumas (1977) haar eerste serie dierportretten van politiehonden, die voortkwam uit de interesse in het vastleggen van agressie. In de jaren daarna volgden series met onder meer politiepaarden (Four Horses), wolven (Reverie), en straathonden (Heart Shaped Hole). De relatie tussen mens en dier is altijd indirect aanwezig in haar werk. Fotografiemuseum Amsterdam (FOAM) toont het eerste overzicht van Dumas’ intieme, verstilde portretten van dieren: Paradis. Van 4 sept t/m 22 nov, Keizersgracht 609. Dag 10-18u, do/vr tot 21u. Dumas, Charlotte

Amsterdam

Tijdens de Rijksakademietijd maakte Charlotte Dumas (1977) haar eerste serie dierportretten van politiehonden, die voortkwam uit de interesse in het vastleggen van agressie. In de jaren daarna volgden series met onder meer politiepaarden (Four Horses), wolven (Reverie), en straathonden (Heart Shaped Hole). De relatie tussen mens en dier is altijd indirect aanwezig in haar werk. Fotografiemuseum Amsterdam (FOAM) toont het eerste overzicht van Dumas’ intieme, verstilde portretten van dieren: Paradis. Van 4 sept t/m 22 nov, Keizersgracht 609. Dag 10-18u, do/vr tot 21u.