Bolt in zandbak

Het Jamaicaanse sprintwonder Usain Bolt gaat binnenkort ook zijn kwaliteiten bij het verspringen testen. Dat zei de wereld- en olympisch kampioen op de 100 en 200 meter in de aanloop naar de Golden League-wedstrijden vandaag in Zürich. „Ik wil zeker het verspringen gaan proberen”, zei hij. „Ik denk dat ik een hele goede verspringer kan worden.”

Bolt reageerde daarmee op uitspraken van de wereldrecordhouder in die discipline, Mike Powell. De Amerikaan, sinds 1991 de aanvoerder van de mondiale ranglijst met 8,95 meter, is van mening dat Bolt dankzij zijn uitzonderlijke snelheid en ideale postuur (1,95 m) zijn logische opvolger is in deze discipline. „Sinds mijn schooltijd heb ik altijd wel aan verspringen gedaan. Gewoon voor de ‘fun’. Ik wil ‘t nu zeker nog eens uitproberen.”

Bolt heeft nog geen concrete plannen. Maar als hij nog tips nodig heeft, is Powell beschikbaar. „Ik wil hem wel leren negen meter ver te springen, tegen een kleine vergoeding”, zei de Amerikaan vorige week met een grijns. „Woorden schieten tekort om uit te leggen wat voor een geweldige atleet hij is. Een bijzondere speling der natuur. Hij is van een totaal ander niveau.” (ANP)